Ed Rus van Bouwbedrijf Ooms vertelt:

Ed Rus van bouwbedrijf Ooms vertelt:

In De Koog, op Texel, bouwt bouwbedrijf Ooms uit Scharwoude 14 woningen met kalkzandsteen van MAKZ. Voor uitvoerder Ed Rus zijn de elementen en pasblokken van MAKZ een aangename verrassing. “Dit was mijn eerste ervaring met MAKZ. Voorheen heb ik wel eens gewerkt met producten van een concurrent, maar ik moet zeggen dat de elementen van MAKZ veel beter op maat zijn. Daardoor verliep de bouw erg soepel. Zijn de producten niet precies pas, dan merken we dat in de verwerking en komen er klachten. Maar daar hebben we dit keer geen last van gehad.”

Ook het contact met de medewerkers van MAKZ verloopt erg prettig. Ed Rus: “Ze komen hun afspraken na. Zowel de man die ik aan de telefoon krijg als de chauffeur die de materialen komt lossen zijn zeer bereidwillig. Ze behandelen mij echt als klant.” Bij de keuze voor MAKZ-producten is Rus zelf niet betrokken geweest. “Dat doen de werkvoorbereider en de projectleider. Wat ik wel weet is dat prijs altijd een belangrijke rol speelt”, zegt hij daarover. “Mijn ervaringen met MAKZ zijn in ieder geval zo positief dat ik dat zeker zal laten weten binnen onze organisatie.”


Serge de Visser Monument - Vandekerckhove vertelt:

Ook over de grens doet MAKZ het goed. Serge de Visser, werfleider/uitvoerder bij de Belgische firma Monument – Vandekerckhove, spreekt van een fijne samenwerking. Onlangs werkte het bedrijf aan de uitbreiding van het voormalig klooster La Chartreuse in Luik. Voor de draagconstructie van de U-vormige bouw leverde MAKZ de kalkzandsteenelementen. De Visser: “Dit was de eerste keer dat we kalkzandsteen gebruikten en dat is goed bevallen. De producten zijn van zeer goede kwaliteit. Bovendien is het met de elementen van MAKZ makkelijk en snel werken. Dat scheelt een stuk in werkuren en dus in kosten.”
De Visser is ook op andere vlakken tevreden: “De communicatie was altijd goed. En wat voor mij erg belangrijk was: de leveringen waren steeds op tijd. Meer dan 50 keer heeft MAKZ deelleveringen naar de bouwplaats gebracht, een moeilijk bereikbare locatie waar we door drukte zelden een kraan ter beschikking hadden. De chauffeurs van MAKZ hebben de elementen gelost met een kraan op de vrachtwagen, erg klantvriendelijk. Ik ben over de gehele linie zeer tevreden over MAKZ. Bij een volgend project zullen wij zeker ons best doen om MAKZ daar ook weer bij te betrekken.”

 


directieverklaring ISO 9001 en ISO 14001

Binnen ons bedrijfsproces staat de wens van de klant centraal. Deze zorgt er namelijk voor dat onze continuiteit gewaarborgd blijft.  De formulering van deze wens is tot stand gekomen door de analyse van de klantcontacten. Deze wens is vertaald in een product- en /of dienstenpakket welke door onze organisatie wordt geleverd. In het kwaliteitshandboek staat beschreven hoe onze organisatie er voor zorgt dat we hier aan blijven voldoen.

Vooralsnog hebben wij ervoor gekozen niet te communiceren over onze doelstellingen ten aanzien van de belangrijke milieuaspecten.

 

 


Marcel Versteeg Volker Wessels Zeist vertelt:

MAKZ heeft steeds meer tevreden klanten, zoals Marcel Versteeg, hoofduitvoerder bij Wessels Zeist. “Sinds vorig jaar heeft VolkerWessels, ons moederbedrijf, een landelijk raamcontract met MAKZ voor de levering van kalkzandsteen”, vertelt hij. “We gebruiken de elementen en stenen onder andere voor de nieuwe Vomar-supermarkt in Haarlem.”
Over zijn ervaringen met MAKZ vertelt Versteeg: “Onze onderaannemer, die de elementen verwerkt, was meteen zeer enthousiast over de kwaliteit van de kalkzandsteenelementen van MAKZ. Mijn werkvoorbereider heeft het voortraject met MAKZ gedaan en ook hij is heel positief: goede communicatie, nette tekeningen enzovoort. Zelf heb ik voornamelijk contact met de mensen van de afdeling expeditie en daar ben ik heel erg over te spreken. Ze zijn flexibel, denken mee en bij problemen kunnen ze heel snel schakelen. Dat heb ik nooit eerder zo meegemaakt. MAKZ is dus voor ons op alle fronten een fijne partner om mee samen te werken.”

 


Bouwwerken met MAKZ elementen

MAKZ kalkzandsteen heeft inmiddels naar volle tevredenheid de diverse elementen projecten beleverd. Hierbij een project foto


Euro 6 vrachtwagens voor MAKZ Kalkzandsteen

Euro 6 vrachtwagens voor MAKZ kalkzandsteen.

Enige tijd geleden zijn de eerste twee euro 6 vrachtwagens voor MAKZ kalkzandsteen in gebruik genomen. Deze vrachtwagens voldoen aan de laatste eisen m.b.t. CO2- en fijnstoffenuitstoot.

Daarnaast is op deze manier gegarandeerd dat alle bestemmingen beleverd kunnen worden (inclusief de 2e Maasvlakte). Voor meer informatie zie website www.vanbreugel.nl onder MVO.


MAKZ' eigen tekenkamer

Wandenleverancier: daar tekenen we voor

Eén van die technieken is BIM; een systeem waarbij alle tekeningen en bijbehorende informatie in een online database opgeslagen worden, zodat ze toegankelijk zijn voor alle betrokken partijen. BIM is een grote belofte voor de toekomst en wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Los daarvan willen we als wandenleverancier de te leveren wand zo goed mogelijk in kaart brengen. Met ons eigen tekenprogramma kunnen we gedetailleerde wanduitslagen maken, waarin ieder element zichtbaar is, inclusief de benodigde lateien. Dat kunnen we zelfs voor een hele verdieping doen en ook in 3d. De aannemer kan met de software die we meesturen ook zelf de uitslagen bekijken. Dat scheelt een hoop werk, bij de bestelling én bij de bouw.


Elementen in twee hoogtes

Met twee maten meten

Een dubbele kimlaag moeten plaatsen om tot de juiste hoogte te komen. Herkent u het probleem? Het is arbeidsintensief en tijdrovend. Dat kan efficiënter, bedachten we bij MAKZ. We onderzochten de markt, deden navraag bij verwerkers, aannemers en bouwmaterialenhandelaren en kwamen tot de conclusie dat een beter aanbod van elementen veel arbeidskosten kan besparen. Dat noemen wij geen service, maar een optimalisatie.

Behalve in 7 verschillende diktes, variërend van 100 tot 300 mm., leveren we onze kalkzandsteenelementen dus ook in twee verschillende hoogtes. Met die hoogtes van 538 en 648 mm. komt u altijd tot de gewenste hoogte.


Optimale service

Optimale service: meer dan kalkzandsteen

Lastig. Bestelt u een hele wand – of verdieping – kalkzandsteen, moet u de lateien er los bij gaan zoeken. Want die zijn van beton. ‘Nou en?’ dachten we bij MAKZ en zochten contact met Vebo in Bunschoten en Hercules in Tienray. Met deze twee gerenommeerde betonproducenten gingen we een samenwerking aan op het gebied van betonlateien. Zo ontstond onze Lateiservice Plus. Naar wens leveren we de lateien gelijktijdig met de kalkzandsteen per blok mee op de bouwplaats. Voor uw gemak. En we nemen ze meteen ook op in de tekeningen. ‘Ontzorgen op de bouwplaats’ noemen we dat.

Maar optimale service houdt nóg meer in bij MAKZ. We factureren niet meer per vracht, maar per blokverdieping. Resultaat: minder facturen, die bovendien eenvoudiger en overzichtelijker zijn. Tijdrovend controlewerk is overbodig: de gefactureerde hoeveelheden komen overeen met die achterin het wandenboekje.


Digitaal factureren

Milieuvriendelijk factureren

Een factuur uitprinten, in een envelop doen, postzegel erop, zodat de postbode die op z’n vroegst de volgende dag bij u in de brievenbus kan doen. Het klinkt al omslachtig en dat is het natuurlijk ook. Het kan ook met één druk op de knop en zonder papierstromen. Veel efficiënter en milieuvriendelijker.

Bij alles wat we bij MAKZ doen, denken we aan het milieu. Kalkzandsteen is van nature een milieuvriendelijk product, maar we gaan nog heel wat stapjes verder. Bijvoorbeeld door gebroken producten en beschadigde verpakkingen te recyclen. En voor het transport gebruiken we de schoonste vrachtwagens. Ook bij de laatste stap in ons leverproces hebben we een milieubesparende maatregel door kunnen voeren: voortaan ontvangt u uw MAKZ-factuur digitaal.


STABU bestekservices bij MAKZ produkten

MAKZ kalkzandsteen heeft zijn service uitgebreidt door deel te nemen aan de STABU bestekservices.
Wilt u de MAKZ produkten opnemen in uw bestekken, kijk dan voor een juiste omschrijving in de Stabu bestekservice bestanden.


MAKZ in het mileu

Als eerste kalkzandsteenproducent in Nederland ontvingen wij op 25 augustus 2011 het ISO 14001-certificaat voor ons milieumanagementsysteem. Het vooruitstrevende systeem en de manier van documenteren maken het voor alle medewerkers gemakkelijk om te gebruiken. MAKZ wil duurzaam ondernemen met zorg voor het milieu. Bij de bouw van de fabriek is van meet af aan rekening gehouden met milieuaspecten, zoals recycling van producten en verpakkingen.


Digitaal factureren: milieuvriendelijker en efficiƫnt

Facturen van MAKZ ontvangt u voortaan niet meer in de brievenbus, maar in uw mailbox. Als onderdeel van ons streven om duurzaam te ondernemen, zijn wij overgegaan op digitaal factureren. Dat is duidelijk beter voor het milieu en bovendien veel efficiënter.


Velling pasblokken

Op verzoek van onze afnemers leveren wij nu ook velling pasblokken met een dikte van 100 mm. Deze hele en halve blokken zijn verkrijgbaar in de blokhoogtes 48, 98, 148, 198 en 298 mm. Omdat de prijs per m² gelijk is aan het gewone vellingblok, levert het gebruik van deze blokken geen meerkosten op. Het voorkomt vooral knipwerk: u kunt de halve blokken bij elk begin en einde van een wand toepassen.

Klik hier om alle vellingenblokken te zien


Productenoverzicht kalkzandsteen

Onder de button DOWNLOADS vindt u ons complete productoverzicht, met daarbij aangegeven de afmetingen, het gewicht per kilo en het aantal producten per pallet. Wilt u het aannemersinformatieboekje toegestuurd krijgen, neem dan contact met ons op via 

info@makz-kalkzandsteen.nl


Kalkzandsteen kimblokken

Veel vragen van onze afnemers gaan over de beschikbaarheid van kimblokken. Voor toepassing bij de L-blokken leveren wij de kimblokken uit voorraad in de hoogtes 40, 60, 80, 98 en 120 mm. Deze zijn verkrijgbaar in de diverse wanddikten. Kimblokken voor tweezijdig schoonwerk vellingkantblokken zijn verkrijgbaar in de hoogte van 48 en 98 mm. U bestelt ze eenvoudig mee bij uw afroepen van kalkzandsteen.

Klik hier om de velling-kimblokken te bekijken

Klik hier om de lijm-kimblokken te bekijken


MAKZ kalkzandsteen bv - Mechanisatieweg 5 - 4906 AE Oosterhout - T. 0162 471 100 - info@makz-kalkzandsteen.nl